Köpvillkor

1. Allmänt
I alla priser ingår moms med 25 procent om inte annat anges. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa.

2. Betalning
Betalning sker via Klarna Checkout och deras villkor finns i sista steget vid betalning, där godkänner man våra köpvillkor samt även betalleverantörens villkor. Vi erbjuder alla betalsätt som Klarna har i sin checkout i dagsläget. För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

3. Leverans
Vi skickar med DHL och Postnord. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar inom Sverige och 2-6 arbetsdagar till Europa. Fraktkostnaden ser du när du checkar ut ur kassan.
OBS: Vid beställning av Klädhängare T hanger och Trappräcke T rail tillkommer alltid en fraktkostnad.

Under vissa perioder kan leveranstiden vara något längre, detta framgår då på hemsidan. Ej uthämtade paket debiteras kund med 250:- per kolli. 

Om du beställt en vara och ångrar dig efter vi har skickat ut din beställning måste du returnera paketet enligt information nedan under 4, Ångerrätt. Du kommer annars att bli debiterad 250:- per kolli för ej uthämtat paket.

4. Ångerrätt/retur
Vi på By Shape Design vill såklart att du ska vara nöjd med din vara. Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt. Vilket innebär att du som kund kan ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit varan.
Under perioden 5/7-5/8-24 är ångerrätten förlängd till 30 dagar.  

Kontakta oss på info@byshapedesign.se och skriv varför du önskar returnera.
Därefter mailar vi dig en förbetald returfraktetikett och du har då 7 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Observera att du aldrig ska returnera en vara utan att kontakta oss först! Om varan har hanterats på ett sätt som inte varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion kommer vi att göra avdrag för den värdeminskning som skett. Returer skall återsändas i originalförpackningar. Produkten ska skyddas med samma packmaterial och på samma sätt som när den levererades från oss. Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund. 

Returavgift:
Vid retur av en produkt tar vi en returavgift på 150 SEK.  Vid retur av fler än 1 st produkt tar vi en returavgift på ytterligare 75 SEK/produkt.

Undantag:
-Vid beställning som består av mindre produkter som skickas i ett kolli (galgar och krokar, tillbehör) är returavgiften 100 SEK
-Vid retur av T hanger bekostar kunden fraktkostnaden.

Returrätten gäller enbart för standardprodukter i standardfärg.

Särskilda villkor vid rabattköp
Om du erhållit rabatt för att ordern överstiger ett visst värde gäller följande:
Vid retur av en eller flera varor av din beställning som gör att summan blir mindre än den lägsta beställningssumman innebär detta att villkoren inte längre uppnås.

Därmed gäller inte rabatten längre och räknas därför bort från hela ordervärdet. Detta gör att beloppet som återbetalas kommer anpassas för att justera detta eller att ingen återbetalning kommer göras.

ÅTERBETALNING
Återbetalning och kreditering av din retur minus returavdraget och eventuell värdeminskning görs inom senast 30 dgr. från att vi mottagit och godkänt din retur.

5. Reklamation
Reklamation skall ske skriftligen via mail på info@byshapedesign.se.

6. Byte
Om du önskar byta en vara så hanteras produkten som du önskar skicka tillbaks på samma sätt som en retur. Du lägger en ny order i vår webbutik på den vara du önskar beställa istället.

Du kontaktar oss på info@byshapedesign.se och skriver vilken vara du önskar returnera.
Därefter mailar vi dig en förbetald returfraktetikett och du har då 7 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Observera att du aldrig ska skicka tillbaks en vara utan att kontakta oss först! Om varan har hanterats på ett sätt som inte varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion kommer vi att göra avdrag för den värdeminskning som skett. Returer skall återsändas i originalförpackningar. Produkten ska skyddas med samma packmaterial och på samma sätt som när den levererades från oss. Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund.  Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund. 

Retur-/bytesavgift
Vid retur/byte av en produkt tar vi en avgift på 150 SEK. Vid retur/byte av fler än 1 st produkt tar vi en avgift på ytterligare 75 SEK/produkt.

7. Garanti
By Shape Design lämnar 1 års garanti på alla produkter. Garantin täcker endast fabrikationsfel och inte fel som uppkommit genom normalt slitage eller genom att produkten utsatts för yttre våld eller oförsiktigt användande.

Vi kontrollerar och testar insända returer i enlighet med felbeskrivningen. Det är därför viktigt att den är så utförlig som möjligt. Om varan är felfri debiteras en avgift om 200:-, för att täcka våra arbetskostnader och för returen från oss. Produkten skall skickas till By Shape Design inom 30 dagar efter att felet har upptäckts för att garantin skall kunna åberopas. Reklamation skall ske skriftligen via mail till info@byshapedesign.se

Fabriksgarantin kan ej överlåtas till annan part utan gäller endast för personen som står på kvittot eller fakturan. Kvittokopia eller ordernummer skall kunna uppvisas för att kunna göra anspråk på garantireparation.

8. Personuppgifter
By Shape Design är ansvariga för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Dessa uppgifter kommer att användas i marknadsföringssyfte och till vårt nyhetsbrev, detta blir godkänt via villkoren i kassan.

Inga uppgifter lämnas vidare till annan part utan används endast av By Shape Design. Vill du ändra några uppgifter kan du göra det genom att kontakta oss på info@byshapedesign.se. Vill du bli borttagen ur registret är det bara att kontakta oss.

9. Force majeure
Händelser som krig, naturkatastrof, strejk, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt jämförbar händelse, utanför By Shape Designs kontroll – vilken ej kunnat förutses – hänföres till force majeure, vilket innebär att By Shape Design befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Shape Design & Produktion Sweden AB, 556794-0605
REPSLAGAREVÄGEN 3
331 53 Värnamo

Hittar du inte ditt svar?

Kontakta oss