hemma hos stilsäkra

Matilda Olsson

Det minimalistiska ladhuset med skogen som granne

Hemma hos familjen Olsson finns många trivsamma platser för att slå sig ned och njuta av den rofyllda utsikten. 

Här har de skapat en oas i trädgården där säsongens odlingar planeras. Vägghyllorna och krokarna hjälper till att hålla ordning bland krukväxterna och trädgårdsredskapen. Pallarna kan enkelt flyttas runt och placeras på önskad plats.

Vi har träffat Matilda för att höra om deras tankar bakom huset och om hur kommande planer ser ut. 

Hej Matilda!

Var har ni hämtat er inspiration till huset?

Vi har alltid gillat den minimalistiska stilen och redan när vi började kolla efter hus för sju år sedan var det ladhusen som tilltalade oss mest. Vi ville ha ett hus som är avskalat i sitt formspråk och som smälter in i omgivningen. Ett hus som upplevs tidlöst.

Har ni några planer för trädgården och utemiljön?

Vi har planer på en pergola och drömmen skulle vara ett litet orangeri, men först ska vi bara njuta av ett första år med gräsmatta. Jag har även tänkt att odla och så lite sommarblommor också.

Hur trivs ni på området och platsen?

Vi tycker att det är ett lugnt och fint område. Närheten till naturen och vår baksida mot skogen ger en känsla av avlägsenhet. Vi trivs väldigt bra och ser fram emot att fortsätta skapa vårt hem här.

Vad är ni mest stolta över med huset?

Att vi har fått till en bra helhet både interiört och exteriört. En röd tråd genom huset och som är anpassat efter våra behov.

Den röda tråden finns även mellan husets utsida och omgivningen. Ladhusets gråa detaljer återkommer i det karga berget på baksidan. Här drömmer familjen att bygga ett orangeri på sikt. Baksidan vetter mot den gröna tallskogen och den lilla dammen där friluftsområdet Borgen tar vid.

Väl inne i huset möts man av svarta detaljer i stål som följer huset genom dess olika rum. I hallen finns den nätta klädhängaren T hanger som matchar trappräcket T rail

Inspireras av familjens hem:

Erbjudande
Erbjudande