Design


Tidlös design är viktigt för oss när vi pratar hållbarhet. Våra produkter ska inte vara säsongsbundna eller styrda av kortsiktiga trender. Produktens livslängd, design och funktion har en avgörande betydelse för produktens totala påverkan på miljön och människor.

Vår filosofi är därför att skapa produkter som tål att slitas på och som håller över generationer.

Material


Vår strävan efter en slutprodukt med lång livslängd gör materialvalet mycket viktigt. Idag är stålet det material vi använder till flest av våra produkter. Ett hållbart material och i vissa fall det mest hållbara valet. Stål är ett cirkulärt material, vilket innebär att det kan återanvändas och återvinnas upprepade gånger. Tillverkningen av stål medför idag relativt stora utsläpp men utvecklingen går snabbt. Produkten pulverlackeras sedan hos en av Europas modernaste anläggningar, som finns 15 minuter från oss.

Frakter


Kundens beställning skickas från vårt lager med DHL eller Schenker till ett ombud eller direkt hem till kunden. Inga mellanhänder.

DHL - Sedan sommaren 2023 skickas alla paket med ”Skicka grönt”. Det innebär att vi är med och bidrar till en snabbare omställning av fossilfria transporter. Läs mer om DHLs hållbarhetsarbete här. 

Schenker - De har utvecklat Mission Zero för minskade utsläpp. Läs mer om Schenkers hållbarhetsarbete här. 

Förpackningar


Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningsmaterial i samarbete med industriledande aktörer. Vi gör aktiva val då det gäller små detaljer för att så långt som möjligt undvika onödigt material samt detaljer som ej går att återvinna. Vi sampackar flera produkter i en förpackning då det är möjligt.

Klimatberäkning

För oss är det viktigt och självklart med en transparent och ärlig kommunikation. Vi har anlitat Hållbarhetsteamet i vår klimatberäkning och de har bedömt trovärdigheten för vår klimatberäkning som relativt hög.

Vill du veta mer?

Se vår klimatberäkning här