Lantlig idyll i Stora Rör

Sommarnöjen är företaget som skapar vackra hus med naturen i åtanke. Husen har enkla former och detaljer som håller över tid. Strax norr om Färjestaden på Öland finns en pittoresk småbåtshamn vid namn Stora Rör. Ett stenkast från hamnen, har Sommarnöjen färdigställt ett 120 kvadratmeter stort hem som kommer hålla öppet för visning hela sommaren.

Sommarnöjen har tagit hjälp av den skickliga stylisten och fotografen Lovisa Furubo som har inrett huset med flertalet av våra produkter. På Lovisas instagram och blogg kan man följa familjens husrenovering av ett ödehus med fokus på byggnadsvård och återbruk. Att Lovisa har valt att inreda med våra produkter känns extra roligt då hon är en stor inspiratör när det kommer till hållbarhet. 

Har ni vägarna förbi Öland i sommar kan vi varmt rekommendera att boka in ett besök!
Läs mer om projektet hos Sommarnöjen.

Fotograf och stylist: Lovisa Furubo

Naturen som arkitekt

Huset är i modellen Klassisk Sommar 120 med planlösning Sjö. I klassiskt utförande förverkligas den romantiska drömmen om en lantlig gård. Sadeltak med takutsprång samt skjutglaspartier och fönster med äkta wienerspröjs gör att huset smälter in i traditionell bebyggelse. Huset är målat i Faluröd och har rött plåttak.

Lugn interiör

Huset på Öland är inrett i Sommarnöjens originalinteriör – Lugn. Här möts man av ljusa och massiva material, där de vitvaxade trägolven tillsammans med snickerierna och köket ger en välkomnande och somrig känsla. Sommarnöjen lägger stor vikt vid materialval, ytbehandling och kulörer. Läs gärna mer om arkitekturen bakom huset i Stora Rör – HÄR.

Inspireras vidare