En tidig morgon i oktober möter vi upp Pia vid det nybyggda huset intill sjön Hindsen. Dimman ligger tung över vattnet, men det dröjer inte länge innan de otroliga vidderna öppnar upp sig över sjön och känslan av ett lugn infinner sig. Villa Lovis, som har ett modernt uttryck känns ändå självklar bredvid de stora ekarna som familjen har valt att bevara på tomten.

Välkommen hem till Villa Lovis

Vi välkomnas in i den lekfullt inredda entrén, närmare bestämt det Pia kallar för “sin”. I huset bor Pia och Adam. Barnen Lovisa och Walter har lämnat boet och är ute på egna äventyr i världen.

I entrén har familjen haft en tanke om att det ska kännas lite lekfullt och välkomnande för vänner och gäster. Krokar, klädhängare och vägghyllor har placerats på olika höjder och skapar härligt uttryck. Vi ville sätta krokarna lite busigt och Svävande Leah passade vår pyttelilla hörna perfekt, säger Pia.

Vi frågar lite nyfiket hur namnet Villa Lovis kom till. Lovisa fick döpa huset mot att jag fick klä det med träpanel invändigt, berättar Pia. Och träpanelen är verkligen något vi fastnar för. Den förstärker husets karaktär och samspel med naturen. Gränsen mellan inne och ute suddas ut tack vare de stora panoramafönsterna som vetter ut mot sjön.

Simning som gemensamt intresse

Ett starkt gemensamt intresse som finns i familjen är simning. Just därför är villans placering som skapad för dem. Här kan de enkelt ta ett morgondopp och avsluta med ett varmt bastubad. Adam, som arbetar som yogainstruktör har planer på att skapa en mötesplats för yoga i anslutning till villan. Nästa projekt för huset blir trädgården, där Pia har stora planer. Vi väntar med spänning på resultatet och hoppas få komma tillbaka snart. 

Inspireras av Villa Lovis

Erbjudande
Erbjudande